Министерският съвет одобри проектозакон за несъстоятелност на физическите лица, придобил гражданство

...
Министерският съвет одобри проектозакон за несъстоятелност на физическите лица, придобил гражданство
Коментари Харесай

Зарков: Одобрен е проектозакон за личния фалит

" Министерският съвет одобри  проектозакон за неплатежоспособност на физическите лица , придобил поданство като Закона за персоналния банкрут. Това сподели на брифинг министърът на правораздаването Крум Зарков .

" Този закон е изключително значим, тъй като предлага правна уредба на произвеждане по неплатежоспособност на физическите лица, която да запълни празнина и да уреди производството в сходство с публичните упования, условията на актовете на Европейски Съюз и особеностите на Националната ни правна система ", изясни Зарков.

По думите му няма развита страна в Европейски Съюз, в която да няма законова наредба на персоналния банкрут .

" България прекомерно дълго остана без подобен закон. Важно е да се посочи, че единствено добросъвестни длъжници могат да желаят формиране на производството, в случай че желаят да удовлетворят всички свои кредитори и вследствие на това да бъдат освободени от непогасените отговорности ", добави министърът.

Зарков съобщи, че законопроектът подсигурява виталните потребности на длъжника и членовете на фамилията му в границите на това произвеждане. 

По думите му в Министерството на правораздаването са постъпили голям брой мнения , на които са дали отговор. " Становище постъпи и от групата на Световната банка, които приветстват въвеждането на тази правна уредба. Надявам се този закон да бъде признат до края на годината ", сподели още Зарков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР